HCL AppScan on Cloud je plně hostované/spravované předplatné zabezpečení aplikací na cloudové platformě, které pomáhá zabezpečit podnikání a data vaší organizace. Pomocí sady špičkových technologií (SAST, DAST, IAST a SCA) detekuje nejrozšířenější bezpečnostní zranitelnosti současnosti od webu přes mobilní zařízení až po open-source.

Komplexní sada pro testování zabezpečení cloudových aplikací

Statické, dynamické, interaktivní a open-source testování bezpečnosti aplikací - vše na jednom místě. HCL AppScan on Cloud nabízí kompletní sadu testovacích technologií, které poskytují nejširší pokrytí webových, mobilních a open-source aplikací.

  • Dynamická analýza (DAST)
  • Statická analýza (SAST)
  • Interaktivní analýza (IAST)
  • Analýza kompozice softwaru (SCA)
looks_one

Skenování webového rozhraní API

Rozšiřte pokrytí zranitelností pomocí automatického skenování všech webových rozhraní API. Toho lze dosáhnout pomocí souborů kolekce Postman, popisů Open API, zaznamenaného provozu nebo využitím bezproblémové integrace softwaru HCL AppScan s předními nástroji pro testování API.

looks_two

Inkrementální skenování a optimalizace testů

Šetřete čas a zdroje využitím naší jedinečné funkce přírůstkového skenování, která může omezit testování na nové části zdrojového kódu nebo části s problémy nalezenými při dřívějším skenování. Vylaďte čas potřebný k testování v různých fázích životního cyklu vývoje softwaru (SDLC) pomocí našeho posuvníku optimalizace testů, který nabízí čtyři úrovně optimalizace pro kontrolu kompromisu mezi pokrytím problémů a rychlostí skenování. Vyberte si, zda chcete být 10x rychlejší se 70% přesností, nebo jen 2x rychlejší s 97% přesností. Volba je na vás!

looks_3

Skenování na základě akcí a managementu přihlašování

Pomocí vloženého prohlížeče můžete aplikaci prozkoumat/procházet stejně jako uživatel - poskytujete tak uživatelský pohled na aplikaci, nikoli tradiční pohled na provoz. Stejně jako procházení vyžaduje přihlášení uživatele přehrání akcí provedených uživatelem. Ty se zaznamenávají pomocí vestavěného záznamníku nebo rozšíření prohlížeče Activity Recorder. To umožňuje správnější vykonávání aplikace pro zpracování aplikační logiky. Pokročilejší funkce podporují jednorázová hesla a ověřování třetích stran.

looks_4

Detekce zranitelných komponent třetích stran

Hackeři se zaměřují na dobře známé zranitelnosti v populárních knihovnách, které jste možná začlenili do své aplikace. DAST spolu s detekcí zranitelných komponent třetích stran vám poskytne mnohem komplexnější pokrytí zranitelností, což vám umožní identifikovat (otisknout) knihovny třetích stran se známými zranitelnostmi a zobrazit tato zjištění vedle všech výsledků DAST.

looks_5

OWASP Top 10 & OWASP API Security Top 10

Nadace OWASP stojí v čele komunitních projektů s otevřeným zdrojovým kódem, jejichž cílem je studovat a poskytovat poradenství v oblasti zabezpečení aplikací. Technologie HCL AppScan DAST přispívá k naší schopnosti nabídnout 100% pokrytí nejběžnějších zranitelností a bezpečnostních rizik v obou důležitých srovnávacích testech.

Minimalizujte hrozbu úniků dat nebo škodlivých hackerských útoků pomocí dynamické analýzy. Naše technologie DAST umožňuje skenovat běžící aplikace a rozhraní API na potenciální zranitelnosti během životního cyklu vývoje ještě předtím, než se dostanou do produkčního prostředí.

Začleněním automatizované DAST v jakékoli fázi vývoje můžete řešit nejsložitější aplikace, vyhodnocovat rizika a pomáhat spravovat a řešit zranitelnosti… a to vše ještě před nasazením aplikací na web.

  • Testy definované uživatelem
    Vytvořte si vlastní uživatelská pravidla pro identifikaci specifických problémů nebo chyb aplikace.Můžete zkoumat provoz na nežádoucí obsah nebo chování, vytvářet užitečná zatížení a hledat odražené chování, které indikuje problém, a dokonce ověřovat pomocí externích serverů známé slepé útoky.
  • Vícestupňové operace
    Zaznamenané vícekrokové a akční vícekrokové operace umožňují testování složitých logických sekvencí v aplikaci. Kdykoli je třeba provést složitou sérii úkonů před testováním určité stránky v určitém stavu, lze sekvenci přehrát tak, aby byla ve správném stavu.
looks_one

Nejširší pokrytí programovacích jazyků v oboru

Špičkový software SAST od společnosti HCL AppScan poskytuje bezkonkurenční podporu více než 30 programovacích jazyků. To zajišťuje, že vývojáři z různých technologických prostředí mohou bez problémů přistupovat k bezproblémovým řešením skenování SAST. Ať už pracujete se starším kódem nebo s nejnovějšími frameworky, nástroj HCL AppScan SAST je navržen tak, aby posílil a zefektivnil vaši praxi bezpečného kódování, což z něj činí nejlepší volbu pro vývojáře po celém světě.

looks_two

Integrace kdekoli

Integrace je klíčem k plynulému a efektivnímu vývojovému cyklu a nástroje HCL SAST jsou navrženy tak, aby je bylo možné snadno propojit s předními platformami pro kontinuální integraci/kontinuální nasazení (CI/CD), integrovanými vývojovými prostředími (IDE), systémy pro sledování závad (DTS) a dalšími důležitými nástroji DevOps. Patří mezi ně oboroví giganti, jako jsou Visual Studio, GitHub, GitLab, Jenkins, ServiceNow, Azure DevOps, Jira a další. Tato bezproblémová integrace zajišťuje ucelený pracovní postup, který umožňuje rychlý vývoj bez kompromisů v oblasti bezpečnosti, což z řešení HCL SAST činí nepostradatelný přínos pro moderní vývojové týmy.

looks_3

Přesnost skenování řízená umělou inteligencí s IFA 2.0

Výrazně zlepšete přesnost skenování pomocí funkce IFA 2.0 (Intelligent Finding Analytics), která využívá umělou inteligenci na pozadí a snižuje tak vaši pracovní zátěž. IFA 2.0 udělá většinu práce s tříděním za vás tím, že automaticky odfiltruje 98 % falešně pozitivních nálezů a poté seskupí zbývající nálezy do skupin oprav, takže je lze opravit pomocí opravy v jednom kódovém bodě.

looks_4

Širší pokrytí skenováním s umělou inteligencí

HCL AppScan SAST využívá výkonnou umělou inteligenci/strojové učení s inteligentní analýzou kódu (ICA) k rozšíření pokrytí skenování. ICA automaticky objevuje nová rozhraní API, přezkoumává všechna rozhraní API a rámce třetích stran a posuzuje je z hlediska správného dopadu na zabezpečení.

looks_5

Secrets scanning

Pomocí naší technologie SAST můžete identifikovat důvěrné údaje, pověření, čísla sociálního zabezpečení, klíče API atd., které vývojáři a softwaroví inženýři během vývoje omylem uložili do úložišť zdrojového kódu. Vyhledávání a odstraňování tajemství z kódu je kritickým aspektem zabezpečení dodavatelského řetězce softwaru, protože tyto informace, pokud je najdou záškodníci, mohou být odcizeny nebo použity k dalšímu nabourání se do aplikací.

Analyzujte zdrojový kód aplikace a tok dat a hledejte chyby v kódování a návrhu, které naznačují zranitelnost zabezpečení, abyste mohli případné problémy opravit ještě před vydáním softwaru.

Zvyšte bezpečnost aplikací testováním kódu v raných fázích SDLC pomocí statického testování bezpečnosti aplikací (SAST). Vývojáři mohou přesně identifikovat zranitelnosti ve zdrojovém kódu, bezproblémově integrovat zabezpečení do vývoje prostřednictvím IDE a CI/CD potrubí. SAST je prvním krokem k rychlé identifikaci a řešení zranitelností dříve, než začnou představovat bezpečnostní riziko.

  • Automatické opravy
    Technologie HCL AppScan CodeSweep poskytuje spolu se skenováním SAST funkci automatické opravy, která dokáže automaticky opravit kód v konkrétní testované aplikaci, pokud je v IDE zjištěna zranitelnost.V současné době lze automaticky opravit více než 50 % nálezů při skenování CodeSweep. Naše stávající integrace CodeSweep s GitHubem bude také přidávat možnost automatické opravy prostřednictvím automatického vytváření žádostí o stažení s navrženou automatickou opravou.
  • Doporučení pro opravu
    HCL AppScan SAST poskytuje účinné pokyny k nápravě tím, že vás upozorní na chyby zabezpečení nebo běžné chyby návrhu v kódu. Kromě výstrah SAST sestaví a doporučí uživateli jednu nebo více oprav a pomůže mu v procesu řešení pomocí průběžně aktualizované znalostní databáze HCL AppScan Security Knowledgebase.
looks_one

Zjišťování API

HCL AppScan IAST dokáže automaticky detekovat a katalogizovat všechna interní rozhraní API používaná v aplikaci. Další informace lze získat ze skenů SCA balíčků s otevřeným zdrojovým kódem, které se používají k vývoji rozhraní API. Tato zjištění jsou zásadní pro pochopení úrovně bezpečnostního rizika a jeho nahlášení potřebným zúčastněným stranám.

looks_two

Automatická korelace problémů

HCL AppScan Auto Issue Correlation extrahuje data z každého problému IAST, DAST a SAST a poté používá různé heuristiky k identifikaci korelací. Tím se účinně snižuje celkový počet zranitelností a úkolů nápravy tím, že se problémy seskupují do skupin, kde je lze rychle a úplně vyřešit. Zjištění DAST lze obohatit o podrobnosti zjištěné v odpovídajících skenováních IAST a SAST, které mají k dispozici pohled na zdrojový kód. Zjištění SAST lze upřednostnit pro nápravu pomocí přesnosti odpovídajících výsledků IAST a DAST. Opravy SAST lze ověřit pomocí následných skenů IAST a DAST, které poskytují aktualizace stavu všech korelovaných nálezů.

looks_3

Patentované řešení Java

Naše patentované řešení nasazení v jazyce Java vyžaduje méně konfigurace a zabere méně času na nastavení, protože IAST lze nasadit jako Java agenta A také jako webovou aplikaci. Můžete rychleji spustit skenování, nasadit IAST po již spuštěném webovém serveru a odstranit agenta IAST bez restartování serveru. Náš agent také zjistí, zda existuje jeho aktualizovaná verze, stáhne ji a automaticky se aktualizuje (pouze ASoC).

looks_4

Patentované řešení .NET

Naše patentované řešení nasazení IAST pro .NET je nejrychlejší na trhu a běží ve spravovaném kódu oproti nativnímu kódu. Nemusíte vypínat základní optimalizace .NET, a protože náš agent IAST běží jako součást samotného kódu .NET, budete mít přístup k více možnostem a budete moci odhalit více typů problémů.

looks_5

Eliminace falešně pozitivních výsledků

Společnost HCL Appscan IAST také získala patenty na pokročilé algoritmy, které sledují informace procházející vaší aplikací. Zjištěné zranitelnosti automaticky spouštějí další kontroly, které výrazně snižují počet falešně pozitivních výsledků v závěrečné zprávě. Tyto kontroly zahrnují komplexní algoritmy, které v reálném čase replikují tok vašeho kódu a snaží se jej různými způsoby napadnout. Pokud napíšete vlastní pracovní sanitizační kód, HCL AppScan IAST jej odhalí a nebude hlásit problémy, které jím procházejí.

Monitorujte veškerou aktivitu, která během běhu interaguje s vaším kódem, ať už legitimní, nebo škodlivou, a identifikujte tak zranitelnosti zabezpečení, které je třeba opravit.

Integrujte bezpečnost do životního cyklu vývoje softwaru (SDLC) prostřednictvím interaktivního testování bezpečnosti aplikací (IAST). Tato technologie aktivně monitoruje živé aplikace a rozhraní API, rychle odhaluje a řeší zranitelnosti. IAST disponuje vhledem do zdrojového kódu aplikace, čímž zvyšuje přesnost a hloubku identifikace problémů.

IAST funguje autonomně v rámci funkčního testování nebo testování kvality. Případně spolupracuje s týmy DevOps a bezpečnostními týmy a inteligentně koreluje výsledky skenování se zjištěními ze skenů DAST a SAST. To pomáhá efektivně seskupovat problémy pro rychlou nápravu.

looks_one

Zabezpečení cloudu pomocí skenování kontejnerů

Společnost HCL AppScan vyvinula inovativní řešení skenování kontejnerů, které využívá naši technologii SCA (Software Composition Analysis) ke skenování veškerého obsahu kontejneru Docker (nebo obrazu kontejneru), aniž by bylo nutné kontejner spustit.

looks_two

Zabezpečení dodavatelského řetězce softwaru

Zlepšení zabezpečení dodavatelského řetězce softwaru je pro ochranu vašeho podniku zásadní. HCL AppScan SCA detekuje balíčky s otevřeným zdrojovým kódem, verze, licence a zranitelnosti a poskytuje soupis všech těchto údajů pro komplexní hlášení.

looks_3

Skenování zdrojového kódu

Společnost HCL AppScan vytvořila vlastní databázi balíčků s otevřeným zdrojovým kódem a balíčků třetích stran, kterou náš nástroj SCA využívá pro lepší skenování zdrojového kódu. SCA vyhledává a analyzuje balíčky ve vašem softwaru a porovnává je s databází pomocí informací z různých zdrojů, včetně hashů souborů, binárních souborů a dalších. Databáze shromažďuje informace z různých zdrojů a neustále monitoruje nové zranitelnosti v automatizovaném procesu, který udržuje naše informace denně aktuální. Zdroje zahrnují nejoblíbenější databáze bezpečnostních zranitelností (NVD, Github advisory, Microsoft MSRC) a širokou škálu méně známých bezpečnostních poraden a issue trackerů open-source projektů.

looks_4

Kompletní řešení s SCA a SAST

HCL AppScan SCA lze automaticky spouštět ve spojení se statickou analýzou (HCL AppScan SAST), což umožňuje testovat zranitelnosti jak ve vlastním kódu, tak v komponentách třetích stran, a to současně.

looks_5

SCA v průběhu SDLC

HCL AppScan SCA lze integrovat do mnoha bodů životního cyklu vývoje aplikace. Vaši vývojáři mohou vyhodnocovat open-source balíčky začleněné do svých projektů přímo z IDE (Integrated Development Environment). Správci zabezpečení a vydavatelé mohou pomocí CLI a nástrojů grafického uživatelského rozhraní rychle vyhodnotit všechny komponenty v konkrétní složce nebo kontejneru/obrazu a identifikovat balíčky s otevřeným zdrojovým kódem. Rozsáhlé zásuvné moduly lze použít pro integraci v dalších bodech pipeline a rozhraní REST API softwaru HCL AppScan pomáhá definovat jakoukoli další potřebnou integraci/automatizaci.

Vyhledejte knihovny a komponenty s otevřeným zdrojovým kódem, které se používají ve vašem kódu, pomocí analýzy informací z různých zdrojů, jako jsou hashe souborů, binární soubory a další.

Chraňte své aplikace před zásadními zranitelnostmi pocházejícími z komponent softwaru s otevřeným zdrojovým kódem pomocí analýzy složení softwaru (SCA). Naše technologie SCA využívá neustále aktualizovanou databázi k odhalování zranitelností, které tyto komponenty přinášejí.

HCL AppScan SCA se bezproblémově integruje do různých fází životního cyklu aplikace. To umožňuje týmům pro zabezpečení, správcům verzí a dalším osobám rychle vyhodnocovat komponenty v rámci konkrétních složek nebo kontejnerů/obrázků. Díky tomu mohou efektivně identifikovat balíčky se známými zranitelnostmi nebo potenciálními licenčními problémy.

Benefity HCL AppScan on Cloud

dashboard
Centralizovaný přístrojový panel

Přizpůsobitelný panel a zobrazení všech výsledků testování, stavu testování a průběhu nápravy, vše na jednom místě.

policy
Přizpůsobitelné politiky

Bezpečnostní týmy mohou řídit priority a zároveň testovat v dřívějších fázích vývoje díky bohaté sadě přizpůsobitelných bezpečnostních, oborových a regulačních zásad.

info
Reportování s akčními body

Doporučení kroků pro opravu každé zjištěné zranitelnosti zjednodušuje a zkracuje dobu třídění a nápravy.

assured_workload
Soulad s právními předpisy

Dosáhněte shody s oborovými standardy a měřítky, jako jsou PCI DSS, HIPAA, OWASP Top 10, SANS 25 a další.

beenhere
Vždy aktuální informace

Průběžné aktualizace zajišťují, že testování je vždy aktuální a odhaluje nejnovější zranitelnosti a vektory útoku.

Zajímá vás více o HCL AppScan on Cloud?

Naši zákazníci